Bugsy Travels & The Ammoboxes is een Geocaching coverband uit België en werd opgericht begin 2016: Peter Van Daele aka Basoppad, een geocacher uit De Pinte en bassist, wou samen met andere geocachende muzikanten  een gelegenheidsbandje oprichten om het avondprogramma van het jaarlijkse GGS event te vullen. Na een oproep via Facebook had hij al vlug een drummer gevonden: Hans Dejonghe aka Team Lejeune. Nog wat later meldde Jan Muylle (GC nickname jookers) zich aan als zanger en gitarist. En zo hadden we een 100% geocachers band !

Het idee was om covers te spelen van gekende nummers waarvan de titel kon refereren naar het geocachen, indien nodig pastten we de titel wat aan. Zo werd er gekozen voor “I still haven’t found what I’m looking for” van U2 of “Mr Cachedriver” van Lenny Kravitz. Na 1 repetitie besloten we voor alle gekozen nummers niet alleen de titel maar ook de volledige tekst aan het Geocachen aan te passen. Het optreden viel enorm in de smaak bij de aanwezige geocachers en door de vele positieve reacties werd er beslist verder te gaan met de groep.

Zo speelde Bugsy Travels het volgende jaar op BB7 en GG6. In 2018 volgden er optredens op BB8 en het IFF event. De setlist werd aangepast en uitgebreid en de optredens werden gesmaakt door zowel binnen- als buitenlandse cachers. In 2018 werd het voor Basoppad te druk met zijn verschillende bands waardoor hij er noodgedwongen mee stopte. De band werd daarom aangevuld met twee muggles (GC Heiligschennis, vergeef ons): Yasmine Corveleyn verving Peter op bas en Nico Vandamme versterkte de gelederen op ritmegitaar.

In 2019 kwam er een eerste buitenlandse optreden toen de organisatoren van GCFEU 2019 de band uitnodigden om te komen optreden in Manchester samen met Steve Weeks van The Travel Bugs (USA). Bugsy Travels werd gevraagd om Steve te begeleiden als live band wat resulteerde in een dubbeloptreden voor de band in de UK. De samenwerking met Steve Weeks verliep dusdanig goed dat er plannen zijn om te blijven samenwerken.

Ook zijn er voor 2020 verschillende optredens in het vooruitzicht, zie “Shows”.

Close Menu
nl_BEDutch
en_USEnglish nl_BEDutch